Završena prva faza rekonstrukcije bioskopa „Moravica”

Društvo

Prethodnih dana završena je prva faza rekonstrukcije bioskopa „Moravica” u okviru koje je urađena spoljna fasada sa termoizolacijom, zamenjena stolarija, izrađena horizontalna hidroizolacija, kompletno zamenjena krovna konstrukcija i urađena nova tavanica takođe sa termoizolacijom.

Pored pomenutih radova u ovoj fazi uređen je i plato od behaton ploča ispred objekta a deo prolaza pored zgrade je asfaltiran. Ova faza radova je koštala oko 24 miliona dinara i većim delom, odnosno u iznosu od 17 miliona dinara, finansirana je kroz projekat „Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ostatak novca izdvojen je iz budžeta opštine Sokobanja. Radove je izvodila firma „Gat” iz Novog Sada.

− Ono što nam sledi je druga faza rekonstrukcije za koju je projektna dokumentaija završena i sa njom ćemo u narednoj godini konkurisati kod resornih ministarstava − kaže Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Inače, zgrada bioskopa „Moravica” izgrađena je još davne 1936. godine. Vrednost radova, druge faze rekonstrukcije procenjena je na oko 42 miliona dinara i u okviru nje biće odrađeni elektro i vodovodna instalacija, rasveta i grejanje.

1 thought on “Završena prva faza rekonstrukcije bioskopa „Moravica”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × five =