Завршена 27. колонија „Сокоградˮ: Десет нових дела Сокобањи на дар

Друштво Култура

Уметничка колонија „Сокоградˮ, 27. по реду, одржана је током протекле недеље у Сокобањи. Десет академских сликара, од 6. до 11. новембра, у импровизованом атељеу, створило је десет нових уметничких дела које су даривали Сокобањи и чијом изложбом ће започети 28. Уметничка колонија, наредне године.

Миодраг Николић, председник Привременог органа општине Сокобања, у току одржавања колоније посетио је уметнике.

– Данас сам дошао да обиђем уметнике који су овде присутни и захваљујући којима је ова колонија опстала свих ових година. Након ранијих колонија остало је чак 250 дела која су непроцењиво благо за Сокобању и надам се да ће и након ове колоније остати дела којима ћемо се сутра дичити, обновити наш легат и моћи да их представимо и мештанима, али и гостима као део туристичке понуде – рекао је Николић.

Учесници Уметничке колоније „Сокоградˮ Мирољуб Ђорђевић, Славољуб Радивојевић, Жарко Станковић, Нела Стевановић, Тања Николајевић Веселинов, Василиса Ивановић, Бојан Савић, Јованка Рашовић, Ирина Чернајевски Шантрић, кажу да су почаствовани што су део ове колоније, да је организација изузетна, а предели инспиративни, посебно за уметнике који највише воле да сликају пејзаже.

Уметничку колонију „Сокоградˮ, кроз коју је прошло више од 200 академских сликара за скоро три пуне деценије њеног постојања, сваке године успешно организује Народна библиотека „Стеван Сремацˮ.

Више о 27. Уметничкој колонији „Сокоградˮ, можете погледати у мини видео емисији „А’ ој слике… Сликеˮ:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + 10 =