За дан школе наставници поклонили ученицима представу

Култура

У оквиру обележавања дана Основне школе „Митрополит Михаило”, школски колектив поклонио је ученцима старијих разреда представу изненађења. На идеју наставнице српског језика Марије Миленковић, која је и режирала представу, двадесет наставника претходних месец дана у строгој тајности, да ученици не сазнају, припремало је представу „Лајање на звезде” адаптацију истоименог филма Здравка Шотре, коју је урадила Миријана Миленковић, наставница српског језика у пензији, док је за израду сценографије била задужена Маријана Петровић наставница ликовне културе.

– Наш циљ је био да се приближимо деци и да им покажемо да су нам јасне њихове потребе и да смо на истом задатку а то је јачање образовне и васпитне улоге школе – рекла је Тања Николић, наставница енглеског језика.

Милена Мијалковић школски педагог, каже да су наставници имали трему али да су показали храброст и изашли на сцену. Наравно, представа је посебно била интересантна ученицима, који су имали јединствену прилику да своје наставнике виде на позорници у улози ученика.

Основна школа „Митрополит Михаило”, данас је прославила свој 184. рођендан. Основана је далеке, 1834 године, а од 2003. године носи име једног од најобразованијих људи свог времена Митрополита Михаила који је био ђак прве генерације сокобањске основне школе, рекла је у свом обраћању ученицима и наставницима Тања Глигоријевић, директорка школе.

Након уводне речи, одржана је видео презентација свих активности и постигнућа ученика и наставника у претходном периоду.

1 thoughts on “За дан школе наставници поклонили ученицима представу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − ten =