Изложба фотографија о НАТО агресији на СРЈ 1999-2019 у галерији Легату

Култура

У галерији Легату отворена је изложба „Фотографија о НАТО агресији на СРЈ од 1999-2019ˮ под покровитељством Канцеларије за Косово и Метохију, Владе Републике Србије и општине Зубин Поток у организацији општине Сокобања и Народне библиотеке „Стеван Сремацˮ из Сокобање.

‒ Изложба је посвећена српским херојима, који су јуначки бранили своју отаџбину од многоструко надмоћнијег непријатеља и који су дали живот бранећи Србију и Косово и Метохију ‒ каже Мирослав Вулић члан Удружења ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштоваоца и један од аутора изложбе.

Изложбу је отворио Душан Јововић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију а пре самог отварања присутне је поздравио и Исидрор Крстић, председник општине Сокобања.

Изложба се састоји од личних фотографија људи који су учествовали у рату на Косову које су подељене у четири целине. Први део који обухвата дејства војске и полиције 1998. и 1999. године на Косову и Метохији против Шиптарских терориста, други део прати бомбардовање Србије од стране НАТО-а и херојски отпор наших снага. У трећем делу приказан је масакр наших снага на Светог Аранђела 2000. године на простору Прешева и Бујановца од стране шиптарских снага и четврти део који приказује цивилне жртве и материјалну штету као последице бомбардовања наше земље.
Изложба ће бити отворена до половине јуна месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 9 =