Završena 27. kolonija „Sokogradˮ: Deset novih dela Sokobanji na dar

Društvo Kultura

Umetnička kolonija „Sokogradˮ, 27. po redu, održana je tokom protekle nedelje u Sokobanji. Deset akademskih slikara, od 6. do 11. novembra, u improvizovanom ateljeu, stvorilo je deset novih umetničkih dela koje su darivali Sokobanji i čijom izložbom će započeti 28. Umetnička kolonija, naredne godine.

Miodrag Nikolić, predsednik Privremenog organa opštine Sokobanja, u toku održavanja kolonije posetio je umetnike.

– Danas sam došao da obiđem umetnike koji su ovde prisutni i zahvaljujući kojima je ova kolonija opstala svih ovih godina. Nakon ranijih kolonija ostalo je čak 250 dela koja su neprocenjivo blago za Sokobanju i nadam se da će i nakon ove kolonije ostati dela kojima ćemo se sutra dičiti, obnoviti naš legat i moći da ih predstavimo i meštanima, ali i gostima kao deo turističke ponude – rekao je Nikolić.

Učesnici Umetničke kolonije „Sokogradˮ Miroljub Đorđević, Slavoljub Radivojević, Žarko Stanković, Nela Stevanović, Tanja Nikolajević Veselinov, Vasilisa Ivanović, Bojan Savić, Jovanka Rašović, Irina Černajevski Šantrić, kažu da su počastvovani što su deo ove kolonije, da je organizacija izuzetna, a predeli inspirativni, posebno za umetnike koji najviše vole da slikaju pejzaže.

Umetničku koloniju „Sokogradˮ, kroz koju je prošlo više od 200 akademskih slikara za skoro tri pune decenije njenog postojanja, svake godine uspešno organizuje Narodna biblioteka „Stevan Sremacˮ.

Više o 27. Umetničkoj koloniji „Sokogradˮ, možete pogledati u mini video emisiji „A’ oj slike… Slikeˮ:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 1 =