Alice-in-WonderBand

Загревање за Нишвил у Сокобањи: Комични мјузикл групе Alice in WonderBand

Друштво Култура

Публика у Сокобањи биће у прилици да 5. августа од 20 сати ужива у комичном мјузиклу Kiss новосадског дуa Alice in WonderBand, који ће сутрадан, 6. августа, бити изведен и у Нишу, у склопу пратећег програма „Нишвил” џез фестивала. Чланови ове групе Ана Врбашки и Марко Дињашки створили су оригиналну врсту сценске уметности спајањем музике, позоришта, плеса и акробатике и једини се у овом делу Европе баве оваквом врстом уметности.

Представу Kiss режирала је Вишња Обрадовић, глумица Српског Народног позоришта у Новом Саду. Мјузикл садржи комичне сцене испреплетане занимљивим и новим аранжманима познатих песама, традиционалних песама и ауторских нумера извођача, а изводе се најједноставнијим средствима – телом и гласом.

Представу, која ће бити изведена у Сокобањи и Нишу, до сада је видело преко 15 хиљада гледалаца у земљи и иностранству (Немачка, Аустрија, Француска, Турска, Црна Гора, БиХ, Хрватска).

Alice in WonderBand је настао 1998. на Фрушкој гори, а Ана и Марко су, осим 22 године на сцени, исто толико партнери и у приватном животу. За технику, у којој је тело ритмички инструмент, едуковали су се код светски познатих телесних перкусиониста.

У Сокобањи ће представа „Kiss” бити изведена у амфитетру испред Завичајног музеја, а у Нишу у Салону 77, односно Бали-беговој џамији на простору Тврђаве, са почетком у 21 сат.

Фото: Alice in WonderBand 

Делове из мјузикла можете видети на линку испод:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 14 =