Penjački-festival-Vrmdža

Други пењачки фестивал у Врмџи

Друштво Спорт

Други пењачки фестивал биће одржан 3. и 4. августа, у суботу и недељу, у Врмџи. Учесницима је на располагању 70 смерова за пењање. Сви смерови се налазе у сектору Пантеон српских богова на блоковима Девојачки камен, Николин камен, Вилин камен и Врх духова.

За учеснике је обезбеђен бесплатан смештај у кампу који се налази у оквиру самог пењалишта. Они којима је, пак, пријатнији боравак у кући, могу бити смештени у сеоским кућама. Како сазнајемо, цена ноћења је око 600 динара, а могућ је и договор са домаћинима око исхране.

У селу постоји и добро снабдевена продавница и етно кафана на два километра од села према Врмџанском језеру. За време трајања фестивала (оба дана) за све пењаче је обезбеђен бесплатан ручак који ће бити спреман од стране домаћина манифестације на самом пењалишту.

Организатори такмичења су Месна заједница Врмџа у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања из Ниша уз подршку Општине Сокобања. Спонзори фестивала су: МЗ Врмџа, Факултет спорта и физичког васпитања из Ниша.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =