Alice-in-WonderBand

Zagrevanje za Nišvil u Sokobanji: Komični mjuzikl grupe Alice in WonderBand

Društvo Kultura

Publika u Sokobanji biće u prilici da 5. avgusta od 20 sati uživa u komičnom mjuziklu Kiss novosadskog dua Alice in WonderBand, koji će sutradan, 6. avgusta, biti izveden i u Nišu, u sklopu pratećeg programa „Nišvil” džez festivala. Članovi ove grupe Ana Vrbaški i Marko Dinjaški stvorili su originalnu vrstu scenske umetnosti spajanjem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike i jedini se u ovom delu Evrope bave ovakvom vrstom umetnosti.

Predstavu Kiss režirala je Višnja Obradović, glumica Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu. Mjuzikl sadrži komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih pesama i autorskih numera izvođača, a izvode se najjednostavnijim sredstvima – telom i glasom.

Predstavu, koja će biti izvedena u Sokobanji i Nišu, do sada je videlo preko 15 hiljada gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska).

Alice in WonderBand je nastao 1998. na Fruškoj gori, a Ana i Marko su, osim 22 godine na sceni, isto toliko partneri i u privatnom životu. Za tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, edukovali su se kod svetski poznatih telesnih perkusionista.

U Sokobanji će predstava „Kiss” biti izvedena u amfitetru ispred Zavičajnog muzeja, a u Nišu u Salonu 77, odnosno Bali-begovoj džamiji na prostoru Tvrđave, sa početkom u 21 sat.

Foto: Alice in WonderBand 

Delove iz mjuzikla možete videti na linku ispod:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − three =