Црвени крст Сокобања обележио Европски дан борбе против трговине људима

Друштво

Поводом Европског дана борбе против трговине људима, волонтери Црвени крста Сокобања делили су материјал у коме се указује на опасности и последице које носи овај проблем и предочавају мере заштите за све а посебно за младе људе, који су најчешће жртве трговине људима.

− Данас на овом штанду наши волонтери деле материјал који упућује наше суграђане, пре свега младе, како да се понашају у датим приликама јер жртва трговине људима може бити свако и деца и одрасли људи који траже посао, као и они који користе друштвене мреже тако да је потребно информисати их шта све може да им се деси и како да се заштите. Црвени крст Сокобања од 2016. године спроводи едукацију из ове области и имамо два едукована предавача и једног тренера а у плану нам је да до краја године обучимо још једну групу ученика средње школе који ће својим млађим другарима кроз вршњачку едукацију објашњавати проблеме из области борбе против трговине људима − каже Милица Миленковић секретар Црвеног крста Сокобања.

Она додаје да људи углавном сматрају да о томе знају се и да то њима не може да се деси а онда се управо неком од њих деси да буду преварени. Оно што је јако позитивно у читавој причи, је да су млади који су најчешће жртве трговине људима, веома заинтересовани за ову тему, доста о томе знају и схватају овај проблем озбиљно.

Влада Србије је усвојила Стратегију превенције и сузбијања трговине људима за период од 2017. До 2022. године. Првенствени циљ активности Црвеног крста у овој области јесте подизање свести и ширење знања о трговини људима, као и превентивно деловање посебно међу младима и потенцијалним жртвама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + four =