Тренутна епидемиолошка ситуација у Сокобањи задовољавајућа

Друштво Здравље

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Сокобања, током протекле недеље је варирала. Да подсетимо, у понедељак, 27. jула, од 25 тестираних особа, било је шест позитивних, у среду, 29. јула, од 28 тестираних, позитивне су биле три особе, дакле дупло мање него у понедељак. Међутим, у петак 31. јула је поново дошло до пораста броја оболелих и од око 30 тестираних особа, осам је било позитивно.

Оно што је сада битно и што охрабрује су најновији подаци, који су стигли јуче и који показују драстично смањење броја оболелих, односно од 24 тестираних, позитивна је само једна особа. Треба истаћи и то да се последњих дана у ковид амбуланту јавља мањи број пацијената са симптомима инфекције и сумњом на ковид-19.

С обзиром да је Сокобања туристичко место, које бележи изузетну посећеност у овом периоду, може се закључити да је тренутна епидемиолошка ситуација задовољавајућа. Међутим, управо због велике концентрације људи, сви морамо бити на опрезу, имајући у виду како се овај вирус преноси. У борби против ковида-19 и ширења ове заразне болести, веома је битна лична одговорност која пре свега подразумева ношење маски у затвореном простру и одржавање социјалне дистанце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − five =