Влада Швајцарске подржава родну равноправност

Друштво

Програм Swiss PRO је у оквиру јавног позива „Да равноправност постане стварност” подржао 28 локалних самоуправа да реализују пројекте који имају за циљ оснаживање механизама за родну равноправност. Директну корист од ових пројеката ће имати више од 5.000 грађанки и грађана.

Једна од општина која је обухваћена овим пројектом је и општина Сокобања са сумом од 3. 234 евра од чега ће учешће Локалне самоуправе бити 320 евра. Ова средства биће утрошена за реализацију пројкта „Клупа за маме и тате”. Овај пројекат подразумева постављање 4 клупе- кућице за дојење и пресвлачење деце у градском парку. Циљна група биће родитељи деце до две године старости. Очекује се да клупе буду постављене у априлу месецу.

Пројекти су одабрани у оквиру јавног позива који је трајао од 10. септембра до 23. октобра 2020. године и био отворен за 96 градова и општина из региона Шумадије и западне Србије и региона Јужне и источне Србије.
Јавни позив је спроводен у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO” који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општна (СКГО).

Подршку за јачање родне равноправности су, поред Сокобање добиле и следеће локалне самоуправе: Аранђеловац, Бабушница, Бела Паланка, Блаце, Бујановац, Бојник, Димитровград, Голубац, Ивањица, Кнић, Косјерић, Краљево, Крагујевац, Крушевац, Љубовија, Медвеђа, Ниш, Нова Варош, Пирот, Рача, Рашка, Сврљиг, Топола, Ћићевац, Ћуприја, Владимирци и Зајечар, а корисници пројеката биће и становници Чајетине и Власотинца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + 7 =