У Специјалној болници „Сокобања” ускоро отпуст опорављених пацијената

Друштво Здравље

У Специјалној болници у Сокобањи хоспитализовано је 174 ковид пацијената који имају средње тешку и тешку клиничку слику, док је заражено 14 здравствених радника, каже директорка те здравствене установе Весна Милановић, и додаје да су капацитети болнице пуни. Како сазнајемо, у току су контролни прегледи пацијената који су од 13. новембра на болничком лечењу чије је стање добро и уколико тест покаже да су негативни на Корона вирус биће отпуштени из болнице. До сада је свега неколико пацијената отпуштено из болнице са негативним налазом.

Због повећања обима посла и у исто време смањења броја запослених који ће због обавезне изолације одсуствовати са посла неколико недеља, одлуком Владе Републике Србије у радни однос у ту здравствену установу примљено је четворо лекара, 14 медицинских сестара и две спремачице. Медицинске сестре раде већ пар дана док је лекарима и спремачицама данас први радни дан.

Стање заражених здравствених радника добро, сви су на кућном лечењу осим једне медицинске сестре која је због пнеумоније на болничком лечењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + fifteen =