Veterani iz Sokobanje vicešampioni 5. Međunarodnog turnira prijateljstva

Društvo Sport

Kotorvaroški fudbalski veterani pobednici su 5. Međunarodnog turnira prijateljstva, koji je održan u Kotor Varoši, a na kojem su učestvovali i veterani iz Srbije i Republike Srpske, među kojima je bila i ekipa veterana iz Sokobanje. Kotorvarošani su u konkurenciji osam ekipa ostvarili maksimalan uspeh od četiri pobede i sasvim zasluženo osvojili prvo mesto. U finalu su pobedili ekipu Sokobanje rezultatom 2:0, dok su veterani iz Saničana u borbi za treće mesto savladali Prijedorčane sa 4:1.

Iako su na kraju osvojili drugo mesto, što je i najmanje bitno u celoj ovoj priči, Goran Frankulović, veteran iz Sokobanje sa neskrivenim emocijama o govori o gostoprimstvu Kotorvarošana.

– Uvek se fantastično osećamo u našem bratskom Kotor Varošu, nosimo lepe uspomene, jer se domaćini u organizacionom smislu potrude da sve bude dovedeno do savršenstva. Čestitam im i na odbranjenoj tituli, ali mi smo opravdali naša očekivanja, kako na terenu tako i u trećem poluvremenu – rekao je Frankulović.

Učesnici turnira su posetili i imanje čuvene travarke iz Dabovaca Ljubice Marković, koja je i ovaj put svojim proizvodima obradovala goste.

– Zahvaljujući Slobodanu Petroviću uspostavila sam saradnju sa veteranima iz Sokobanje i Apatina, a sada i sa njihovim vršnjacima iz Đurđeva. Znam koliko je truda potrebno da se sve organizuje na vrhunskom nivou i ja samo mogu reći da ću biti podrška našim veteranima u njihovom nastojanju da promovišu lokalnu zajednicu kroz sport i rekreaciju – istakla je Markovićeva.

Peti Međunarodni turnir prijateljstva u malom fudbalu „Kotor Varoš 2022” zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, uz podršku preduzeća „Euromont” i istaknutog sportskog radnika iz Švajcarske Zorana Kovačića, nekadašnjeg fudbalera kotorvaroške „Mladosti”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

15 + eleven =