Хуманитарна представа студената глуме за малишане из Сокобање

Друштво Култура

Поводом Светског дана здравља у петак, 7. априла, у бископу „Моравица” са почетком у 20 часова биће биће одржана представа „Организам” аутора Бориса Постовника, а у реализацији и извођењу студената Академије драмских уметности. Представа је хуманитарног карактера, а уместо продаје улазница биће постављена кутија за прилоге на улазу Биоскопа „Моравица”. Сав сакупљен прилог биће дониран за лечење два малишана из Сокобање.

Представа ће бити изведена у сарадњи са Домом културе „Студентски град”, а уз подршку Општине Сокобања, Специјалне болнице „Сокобања”, Туристичке организације Сокобања и сокобањског Црвеног крста.

Иначе Светски дан здравља обележава се широм света 7. априлa сваке године под покровитељством Светске здравствене организације. као годишњица оснивања СЗO, с једне стране, али у исто време организација користи тај дан да би скренула пажњу светске јавности на најзначајније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу.

Господин Борис Постовник иначе оперски уметник и глумац, одлучио је да са студентима глуме овај дан обележи на најбољи могући начин и помогне малишанима из Сокобање којима је помоћ неопходна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − eight =