Ветерани из Сокобање вицешампиони 5. Међународног турнира пријатељства

Друштво Спорт

Которварошки фудбалски ветерани победници су 5. Међународног турнира пријатељства, који је одржан у Котор Вароши, а на којем су учествовали и ветерани из Србије и Републике Српске, међу којима је била и екипа ветерана из Сокобање. Которварошани су у конкуренцији осам екипа остварили максималан успех од четири победе и сасвим заслужено освојили прво место. У финалу су победили екипу Сокобање резултатом 2:0, док су ветерани из Саничана у борби за треће место савладали Приједорчане са 4:1.

Иако су на крају освојили друго место, што је и најмање битно у целој овој причи, Горан Франкуловић, ветеран из Сокобање са нескривеним емоцијама о говори о гостопримству Которварошана.

– Увек се фантастично осећамо у нашем братском Котор Варошу, носимо лепе успомене, јер се домаћини у организационом смислу потруде да све буде доведено до савршенства. Честитам им и на одбрањеној титули, али ми смо оправдали наша очекивања, како на терену тако и у трећем полувремену – рекао је Франкуловић.

Учесници турнира су посетили и имање чувене траварке из Дабоваца Љубице Марковић, која је и овај пут својим производима обрадовала госте.

– Захваљујући Слободану Петровићу успоставила сам сарадњу са ветеранима из Сокобање и Апатина, а сада и са њиховим вршњацима из Ђурђева. Знам колико је труда потребно да се све организује на врхунском нивоу и ја само могу рећи да ћу бити подршка нашим ветеранима у њиховом настојању да промовишу локалну заједницу кроз спорт и рекреацију – истакла је Марковићева.

Пети Међународни турнир пријатељства у малом фудбалу „Котор Варош 2022” заједнички су организовали општина Котор Варош и Удружење за промоцију и значај спортске рекреације, уз подршку предузећа „Еуромонт” и истакнутог спортског радника из Швајцарске Зорана Ковачића, некадашњег фудбалера которварошке „Младости”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 13 =