Veoma uspešna letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Društvo

Letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Crvenog krsta Sokobanja i Zavoda za transfuziju krvi Niš, održana je juče u zgradi stare škole. Odziv davaoca bio je veoma dobar, od potencijalnih 127 krv je dalo 116, a deset osoba je prvi put dalo krv, saznajemo od Milice Milenković, sekretarke Crvenog Krsta Sokobanja.

‒ Uvek su kod nas u Sokobanji ove letnje akcije odlične, jer se davaocima iz Sokobanje pridruže i turisti. Tako je bilo i ovog puta, radnicima RMU „Soko” i Policijske stanice Sokobanja, koji se tradicionalno odazivaju u velikom broju, sada su se pridružili i turisti iz Kruševca, Niša, Smedereva i Lazarevca. Pored svega toga treba spomenuti i mlade koji su prvi put danas došli da daju krv, jer i njih je bilo u priličnom broju ‒ rekala je Milenković.

Crveni Krst Sokobanja svake godine, kada su letnje akcije u pitanju, dobija i podršku Sportsko-rekreativnog centra „Podina” koji poklanja dobrovoljnim davaocima ulaznice za Akva-park. Naša sagovornica se zahvalila i Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo” u čijim prostorijama je održana ova akcija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 − 3 =