Sport

Трубаревчани најбољи у спортским надметањима

Друштво Спорт

Сеоске игре Спортског савеза Србије одржане су протекле суботе на теренима код школе у селу Мужинцу. Прво место заузела је екипа из Трубаревца. Поред победника, такмичиле су се екипе из још пет села: Мужинца, Шарбановца, Ресника, Жучковца и Јошанице, а ни високе температуре нису спречиле учеснике да дају све од себе и такмиче се у 11 традиционалних дисциплина: мали фудбал, одбојка, шах, скок удаљ, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, обарање руку, народно рвање, полигон спретности и трка у џаковима.

Александар Фабијан, председник Спортског савеза општине Сокобања, каже да је ово друга година заредом како Спортски савез Сокобања учествује у програму Спортског савеза Србије, сеоске игре.

– Спортски савез општине Сокобања је обезбедио пехаре, медаље и дипломе за најбоље у свакој дисциплини, а Спортски савез Србије обезбеђује пехаре за прва три места у генералном пласману и лопте за прве три екипе и мајице за све учеснике – рекао је Фабијан.

Спортски савез Србије почео је са организовањем Сеоских спортских игара пре четири године. Марина Јовичић, пи ар Спортског савеза Србије, каже да је ова акција из године у годину све масовнија и да ове године учествују 34 општина, што је десет више у односу на прошлу и да су изузетно поносни на то.

– Други пут у Сокобањи, у овој организацији, шест екипа, а такмичари су се заиста поштено борили. Веома нам је драго што има доста младих који учествују у свим дисциплинама, неке игре су им познате, а неке мање познате, а старији су ту да их посаветују како да буду бољи. Екипа победник са општинског одлази на регионално такмичење. Имамо пет региона ове године, а прво и друго место на регионалном такмичењу осваја пласман на републичко такмичење, које се одржава последњег викенда у августу месецу. Главна награда је спортски терен у селу победнику – рекла је Јовичић.

Она је додала да ће 21. aвгуста домаћин регионалног такмичења на коме ће учествовати седам екипа бити управо Сокобања.

– Верујем да ће све бити како треба јер се Спортски савез Сокобања труди да сваке године на највишем могућем нивоу организују такмичења тако да се надам да ће бити одлични домаћини, као и данас што су били и да ће се показати у најбољем светлу и приликом организовања регионалног такмичења – истакла је Марина Јовичић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + two =