Општина Сокобања добила бесповратна средства за организовање „Михољских сусрета села”

Друштво Култура

Општини Сокобања, протекле недеље, додељена су бесповратна средства по Јавном конкурсу Министарствa за бригу о селу, за организовање манифестације „Михољски сусрети села”

У име Општине Сокобања уговор је потписао члан Општинског већа Славиша Крстић, а испред Министарства за бригу о селу министар Милан Кркобабић. Сада већ традиционални сусрети окупиће ове године близу 1.500 села Србије, а министар Кркобабић је потписао уговоре са представницима 95 јединица локалних самоуправа. Манифестације ће се одржавати широм Србије све до 1. децембра. Што се тиче наше општине, манифестације на којима ће учествовати становници свих сокобањских села, биће одржане 28. августа у селу Мужинац и 11. септембра у селу Сесалац.

Циљ овог Програма је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа. У постојећој туристичкој понуди општине Сокобања манифестација „Михољски сусрети села” може да има велики допринос повећању обима туристичке потражње, посебно према природним и антропогеним вредностима сокобањских села.

Председник комисије за одобравање средстава и праћење реализације по овом програму је познати писац Љубивоје Ршумовић.

За најбоље предвиђене су медање и захвалнице а за посетиоце који нису спортског и такмичарског духа биће приређен одговарајући културни програм.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 13 =