Večeras u bioskopu „Moravica” premijera filma „Što se bore misli moje”

Društvo Kultura

Povodom 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića u bioskopu „Moravica” večeras će premijerno biti prikazan film „Što se bore misli moje” koji prati njegove poslednje dane pred atentat. Uzbudljiv istorijski i politički triler koji govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu.Film, takođe, prati poslednje dane srpskog kneza Mihaila Obrenovića, zaljubljenog čoveka koji se bori sa osećajem dužnosti prema svom narodu dok se protiv njega kuje kobna zavera, koja će zaustaviti oslobađanje balkanskih naroda. Srbija će se još jednom naći na prekretnici.

Film je nastao po scenariju Milorada Milinkovića koji je ujedno i režiser i Dragoljuba Stojkovića o jednom od naših najvećih vladara i atentatu koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Pored Dragana Mićanovića koji u filmu tumači lik kneza Mihaila Obrenovića, ostale uloge istorijskih ličnosti igraju takođe istaknuti glumci: Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović, potom mladi glumci: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.

Film će se prikazivati u bioskopu “Moravica”  od večeras sa početkom u 20 časova.


U saradnji sa “Moravicom” na našoj Fejsbuk stranici “Sokobanja press” podelićemo 5h2 ulaznice za projekciju filma “Što se bore misli moje” koja će biti prikazana u terminu od 20 časova, zato budite uz nas jer baš vi možete osvojiti ulaznice za film.


 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + thirteen =