„Дан пешачења” у суботу и у Сокобањи

Друштво Туризам

Планинарска манифестација „Дан пешачења” у организацији Планинарског савеза Србије и Планинарског клуба „Озрен” биће одржана у Сокобањи у суботу 23. септембра. Манифестација и кампања „Дан пешачења” представља централну овогодишњу акцију која ће се паралено реализовати у целој Србији под слоганом „Корак ближе здрављу”.

Претходне године акција је окупила преко 7.500 људи у 59 градова и општина који су са својим планинарима поделили радост пешачења и активног боравка у природи.

И ове године учесници ће моћи да одаберу једну од две стазе. Прва стаза води до Поповице. Креће се из центра испред Амама у 9.45. То је лака стаза, дужине 5,30 км, висинска разлика је 90 метара. Друга стаза иде до Сокограда. Време поласка је у 9.30, такође испред Амама.

Циљ манифестације је промоција здравог начина живота кроз пешачења и активности везаних за природу.

Чланови ПК “Озрен” позивају, осим планинара,и све љубитеље шетњи и природе да се прикључе акцији у  жељи да се пешачење претвори у стварно добру навику која има огроман значај за физичко и ментално здравље људи, а посебно у борби за јачање имунитета.

Ова манифестација омогућава да се на забаван и једноставан начин у најбољем друштву истражи радост кретања и дружења, али и активног и здравог начина живота који утиче на психофизичко здравље и имунитет.

Један од циљева манифестације је и да подстакне изградњу пешачко-туристичке инфраструктуре, о којој ће бринути планинарске организације уз сарадњу и помоћ локалних самоуправа, што ће имати вишеструки значај за развој спорта и туристичког потенцијала.

 

На свим стазама којима ће се пешачити биће чланови ПК „Озрен” као и логистичка подршка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 2 =