Вечерас свечано отварање биоскопа

Друштво Култура

Данашњи догађаји за житеље општине Сокобања су вишеструко значајни када је у питању култура и све оно што ће се дешавати у будућности када је у питању ова област. Свечано отварање реновираног биоскопа „Моравица” заказано је данас за 17 часова и 45 минута, а пре тога на платоу Трга ослобођења биће одржано симболично скидање платна са табле на којој се налази назив овог простора који је именован по Душану Ковачевићу, познатом српском писцу и академику. Самом овом чину присуствоваће и господин Ковачевић.

Након ових активности у биоскопу „Моравица” присутнима ће се обратити сам писац Душан Ковачевић, као и Миодраг Николић, председник општине Сокобања, Миодраг Ивановић, државни секретар у Министарству културе и Милош Милојковић, председник управног одбора Културног центра „Сокобања” и почасни председник добротворног друштва „Сава” из Сокобање. После ових протоколарних дешавања биће две пројекције филма „Није лоше бити човек”, једна одмах после свечаности, а друга у 21 час.

„Није лоше бити човекˮ је домаћа драма из 2021. године по сценарију и режији Душана Ковачевића. Главне улоге тумаче Војин Ћетковић, Бранка Катић, Христина Поповић, Гордан Кичић и Ненад Јездић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 12 =