У Сокобањи почело пријављивање за Е-Аграр

Друштво Пољопривреда

У Сокобањи је од данас, 24. јануара 2023. године, почело пријављивање пољопривредних предузетника за апликацију Е-Аграр. Е-Аграр је ново информатичко решење Управе за аграрна плаћања које омогућава ефикасније вођење регистра пољопривредних газдинстава, а касније и ефикасније управљање исплатама подстицаја у пољопривреди и руралном развоју. На порталу Е-управе Владе Републике Србије поред осталог биће и део посвећен пољопривреди, који ће се звати Е-аграр, где ће пољопривредни произвођачи моћи да користе и тај портал и апликацију која ће им бити потребана и на даље, и где ће моћи од куће употребом мобилних телефона или компјутера да подносе захтеве за субвенције Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде Србије.

− Од данас, саветодавци Пољопривредне стручне службе Књажевац дежурају у „ИТ Центру” у Сокобањи, некадашње ватрогасно, и основна идеја је да урадимо тај први корак да евидентирамо пољопривредне произвођаче на тај портал Е-управа, где ће добити неке параметре, то је неки њихов код, и исталирати апликацију која ће им касније служити за приступ Министарству, односно уредбама и подношењу захтева за остваривање права на субвенције. Ми ћемо бити ту сваког дана од 09сати и 30 минута до 14 часова, јер у 14 часова Е-управа, свакога дана, ради неки пресек стања и позивамо пољопривредне произвођаче, носиоце пољопривредних газдинстава из Сокобање, да дођу и искористе ту могућност да им и ми, поред шалтера Поште Србије, a пошто смо и ми добили то задужење и овлашћење, урадимо тај први корак ка том Е-Аграру − рекао је Срђан Цветковић, стручни сарадник за ратарство ПСС − Књажевац.

Пољопривредницима је за пријаву на Е-Аграр потребан важећи лични документ, Е-маил адреса и мобилни телефон новије генерације.

− Пољопривредни произвођачи за пријаву на Е-Аграр потребан је мобилни телефон новије генерације Андроид 6, 7 или надаље, и по могућству да не буде Huawei, јер такав телефон,колико знам нема приступ апликацији „Плејстор”, са које се инсталира та једна апликација која ће им касније користити за све оне конкурсе који надаље буду објављени од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Наравно носиоци газдинства старије животне доби могу да дођу са својим синовима и унуцима, који поседују такве телефоне, и да на њиховим телефонима, а да наравно тај син или унука живе заједно у породици са носиоцима газдинстава, да на њиховом апарату инсталирамо ту апликацију, али ће наравно и синови,унуци,деца тих старијих људи морати да буду, колико толико, упознати са тим зашто то ми радимо и шта ће им сутра бити обавеза,односно помоћ старијим члановима породице. Наравно ми смо ту, када крене тај Е-Аграр да функционише у потпуности, на располагању пољопривредним произвођачима за све детаље око Е-аграра − додао је Цветковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 14 =