Vaspitači poklanjaju novogodišnju predstavu „buckićima”

Društvo

Povodom predstojećih praznika, vaspitači PU „Bucko”, za sve mališane ove obrazovne ustanove pripremili su novogodišnju pozorišnu predstavu „Tri praseta”, koju će izvesti u petak 28. decembra sa početkom u 10 časova. Nakon predstave biće organizovano i fotografisanje buckića sa Deda Mrazom.

Prema rečima Dušana Mijajlovića, direktora PU „Bucko”, deci su već podeljeni paketići sa didaktičkim igračkama, koje navode na razmišljanje, bude maštu, kreativnost kod dece i pozitivno utiču na razvoj motoričkih sposobnosti.

Ranijih godina novogodišnji paketići, sadržali su razne prehrambene proizvode. S obzrom da je ove godine stupio na snagu novi Pravilnik o bližim uslovima i načinu ostvarivanja ishrane dece u predškolskoj ustanovi, koji između ostalog zabranjuje roditeljima da unose grickalice, slatkiše i sokove u vrtiće, odlučeno je da i novogodišnji paketići više ne sadrže nikakve prehrambene proizvode.

 

Prema rečima Mijajlovića, od januara naredne godine, doći će do promena i kada je jelovnik u pitanju. Naime, do promena je već trebalo doći ali zbog veće količine hrane koja je preko javnih nabavki bila obezbeđena, malo se sačekalo sa tim. Pravilna ishrana dece podrazumeva da ona bude balansirana, raznovrsna i zasnovana na biološki vrednim namirnicama, zdravstveno bezbednim, odnosno kontrolisanim. Predviđeno je da u jelovniku svakodnevno budu zastupljene sve grupe namirnica kako bi se obezbedile preporučene količine proteina, masti, ugljenih hidrata, vitamina i minerala. Industrijska hrana je krcata praznim kalorijama, aditivima i pojačivačima ukusa, zato i nije ove godine sastavni deo dečijih paketića niti će je biti u vrtićima.

2 thoughts on “Vaspitači poklanjaju novogodišnju predstavu „buckićima”

  1. Jel i svastika zamenika predsednika opštine Sokobanja učestvuje u predstavi?Pošto je dobila posao po familijarno-političkoj vezi….

  2. I svastika i zena za stalno, a ima radnika koje rade po 10, 15 godine i koje su na red da budu primljene za stalno. Vide će se ko će da glasa ponovo za njih jer nismo glasali da bise oni zaposljavali a nasa deca da se sele u potrazi za poslom. Jer nama nista nisu s prstom mrdnuli da pomognu, a zovu da se ide na sastanke i mitinge. Mada, oni su svoj posao zavrsili, pozaposljavali svoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − one =