Обавезна пререгистрација играча и фудбалских клубова на територији општине Сокобања

Спорт

Одлуком извршног одбора Фудбалског савеза Србије, од 11. децембра 2018. године сви клубови на територији Републике Србије су дужни да ураде пререгистацију клуба и играча. Ова одлука обухвата и клубове на територији општине Сокобања. Пререгистрацију је могуће извршити до 11. јануара 2019.године. Документација која је потребна за пререгистрацију играча је: оверен списак играча за које се врши пререгистрација, са уписаним бојем легитимације, стара спортска легитимација и две фотографије играча формата 3×4 центиметара, сазанајемо од Милана Гавриловића ,генералног секретара Фудбалског савеза општине Сокобања.

Оно што је новина, у односу на предходни период је то што су клубови обавезни да фотографију сваког од играча и скенирани лични документ играча(личну карту, пасош или извод из матичне књиге) доставе Фудбалском савезу општине Сокобања због електронског начина регистрације играча. Уколико клуб жели да пререгиструје играча ван предвиђеног рока може то учинити али уз сагласност играча и том приликом рачунају се трошкови друге регистрације. Према процени Фудбалског савеза општине Сокобања на територији општине има око 600 фудбалера, у овај број улазе и играчи млађих категорија.

– Иста процедура важи и када су у питању фудбалски клубови. У случаји да се не изврши пререгистација, клуб аутоматски престаје са радом а играчи су слободни у избору друге средине – каже Гавриловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 1 =