Ziman

Зиманови конкурси отворени до суботе, 29. децембра

Друштво

Удружења грађана и ђачки парламенти имају још неколико дана да поднесу нацрте пројеката Зимановог фонда за младе и програма „Млади у покрету”. Зајечарска иницијатива је пре нешто више од месец дана расписала конкурсе за идеје младих људи у својим, већ добро познатим, програмима „Зиманов фонд за младе” и „Млади у покрету”. Оба програма имају за циљ да се подрже млади људи да покрећу иницијативе које воде ка позитивним променама у локалним заједницама и доприносе разумевању одговорног и активног учешћа младих. Максимални износ за који организације могу да конкуришу износи 3.000 америчких долара, односно 500 долара, када је реч о ђачким парламентима.

Кроз Зиманов фонд за младе и програм „Млади у покрету”, Зајечарска иницијатива је до сада подржала 64 пројекта организација младих из Тимочке крајине, у укупној вредности од 150.000 долара, као и 62 пројекта ђачких парламената средњих школа у приближној вредности од 25.000 долара. У овим пројектима је учествовало преко 3.000 младих људи, који су се у својим срединама бавили различитим темама препознатим као значајне од стране младих.

Целокупна документација и остале корисне информације се могу наћи на интернет страници www.ziman.rs или добити путем телефона 019/440225. Крајњи рок за конкурисање је субота, 29. децембар.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × two =