Васпитачи поклањају новогодишњу представу „буцкићима”

Друштво

Поводом предстојећих празника, васпитачи ПУ „Буцко”, за све малишане ове образовне установе припремили су новогодишњу позоришну представу „Три прасета”, коју ће извести у петак 28. децембра са почетком у 10 часова. Након представе биће организовано и фотографисање буцкића са Деда Мразом.

Према речима Душана Мијајловића, директора ПУ „Буцко”, деци су већ подељени пакетићи са дидактичким играчкама, које наводе на размишљање, буде машту, креативност код деце и позитивно утичу на развој моторичких способности.

Ранијих година новогодишњи пакетићи, садржали су разне прехрамбене производе. С обзром да је ове године ступио на снагу нови Правилник о ближим условима и начину остваривања исхране деце у предшколској установи, који између осталог забрањује родитељима да уносе грицкалице, слаткише и сокове у вртиће, одлучено је да и новогодишњи пакетићи више не садрже никакве прехрамбене производе.

 

Према речима Мијајловића, од јануара наредне године, доћи ће до промена и када је јеловник у питању. Наиме, до промена је већ требало доћи али због веће количине хране која је преко јавних набавки била обезбеђена, мало се сачекало са тим. Правилна исхрана деце подразумева да она буде балансирана, разноврсна и заснована на биолошки вредним намирницама, здравствено безбедним, односно контролисаним. Предвиђено је да у јеловнику свакодневно буду заступљене све групе намирница како би се обезбедиле препоручене количине протеина, масти, угљених хидрата, витамина и минерала. Индустријска храна је крцата празним калоријама, адитивима и појачивачима укуса, зато и није ове године саставни део дечијих пакетића нити ће је бити у вртићима.

2 thoughts on “Васпитачи поклањају новогодишњу представу „буцкићима”

  1. I svastika i zena za stalno, a ima radnika koje rade po 10, 15 godine i koje su na red da budu primljene za stalno. Vide će se ko će da glasa ponovo za njih jer nismo glasali da bise oni zaposljavali a nasa deca da se sele u potrazi za poslom. Jer nama nista nisu s prstom mrdnuli da pomognu, a zovu da se ide na sastanke i mitinge. Mada, oni su svoj posao zavrsili, pozaposljavali svoje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + eight =