Прозивком првака и петака почела нова школска година

Друштво

Нова школска година у Основној школи „Митрополит Михалоˮ већ по традицији почела је прозивком ученика првог и петог разреда основне школе.

‒ Ове године уписано је 73 ученика првог разреда и 84 ученика петог разреда, тако да су формирана по три одељења у првом и петом разреду. Наставу од првог до осмог разреда ове године у Основној школи „Митрополит Михаилоˮ похађаће 855 ученика, 32 предшколца у сеоским срединама и 11 полазника основног образовања за одрасле, настава се по плану и програму и ове године одвија у сеоским срединама односно у 21 подручној школи – каже Тања Глигоријевић, директорка сокобањске основне школе.

У току ове недеље биће одржани и родитељски састанци на којима ће бити изабрани и представници савета родитеља а одељенске старешине упознаће родитеље са правима и обавезама ученика као и са протоколом о поступању приликом злостављања, занемаривања и дикриминације деце.

Ове године ученици другог и шестог разреда радиће по новом наставном плану и програму.Ђаци ће током предстојеће школске године имати зимски школски распуст, подељен у два дела, пролећни и летњи, а неће имати јесењи распуст.

У сокобањској основној школи због реконструкције старе школе настава ће се одвијати у две смене, прецизније ученици од првог до четвртог разреда основне школе мењаће смене на по петнаест дана, док ће ученици од петог до осмог разреда, због превоза, и даље наставу похађати само у првој смени.

Ове године Основна школа „Митрополит Михаилоˮ саставни је део пилот пројекта ресорног министарства и једна од 210 школа у Србији у којима је уведена „Целодневна наставаˮ који ће бити реализован у Мужинцу и Врелу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =