Uspeh Sokobanje na državnom finalu „Sportskih igara mladih”

Sport

Tokom septembra meseca je održana državna završnica finala sportskih igara mladih koja se ove godine, zbog specifične situacije sa Korona virusom, održala na Kopaoniku u Brzeću. Sokobanja je imala preko 70 predstavnika na državnom finalu.

− Mi smo kao jedno malo mesto ostvarili velike uspehe. Mia Milisavljević je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji teniserki ali bih napomenuo da su devojčice koje su osvojile prvo i drugo mesto su skoro dve godine starije od Mie. Ženska sekcija FK „Ozren” je osvojila nagradu za ferplej ekipu a pošto je upravo ferplej poenta „Sportskih igara mladih” ovo je veliki uspeh za naš fudbalski klub. Takođe, sokobanjske odbojkašice iz OK „Ozren” su napravile uspeh i osvojile srebrnu medalju u odbojci na pesku i kvalifikovale su se za završnicu „Sportskih igara mladih” koja će se održati u Splitu ili u Sarajevu gde će predstavljati ne samo Sokobanju već i našu zemlju kada je u pitanju odbojka na pesku − kaže Miloš Krstić direktor Sportsko-rekreativnog centra „Podina”.

U konkurenciji od 15 takmičarki Mia Milisavljević je osvojila bronzanu medalju. Ona kaže da je konkurencija bila jaka ali da je zadovoljna svojim igrom i osvojenom medaljom.

Pored nagrade za ferplej u ženskom fudbalu najspešnije su bile sokobanjske odbojkašice koje su osvojile drugo mesto u odbojci na pesku i imaće priliku da se takmiče na Međunarodnom finalu.

− U konkurenciji od osam ekipa među kojima su bile igračice „Borca” iz Čačka, Novog Pazara, Nove Varoši uspele smo da budemo druge i plasiramo se na Međunarodno takmičenje − kažu sokobanjske odbojkašice.

Podršku na finalu takmičarima su pružili i Miodrag Nikolić predsednik opštine i Vladimir Milovanović zamenik predsednika.

 

 

 

 

− Naše zlato je osvojilo srebro. Ponosni smo na sve naše takmičare koji su predstavljali Sokobanju. Konkurencija je bila jaka u svim disciplinama i nije bilo lako. Upravo zato ova srebrna medalja sija kao zlatana kao i ostale nagrade koje su naša deca osvojila. Još jedna velika pobeda za Sokobanju je i činjenica da smo uspeli da dogovorimo saradnju i za narednu godinu sada kada je je konkurencija mnogo veća, tako da će Sokobanja biti centar regiona i 2021. godine i himna igara će se čuti i naredne godine u našem gradu − rekao je Miodrag Nikolić predsednik opštine Sokobanja.

Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Već 24. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 10. godina iz Bosne i Hercegovine i 7. godina iz Republike Srbije omogućeno je potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 5 =