Sokobanja

USKORO – mogućnost polaganja stručnog ispita za turističkog vodiča

Društvo

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je najavilo raspisivanje oglasa za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča i turističkog pratioca. Oglas će biti raspisan 7. oktobra, a kandidati će svoje prijave moći da dostavljaju u periodu od 8. do 15. oktobra.

Uslove koje kandidati moraju da ispune su, srednja stručna sprema i znanje jednog od navedenih jezika: engleski, španski, italijanski, francuski, grčki, nemački, arapski, ruski, kineski, turski, poljski, japanski, korejski, persijski, hebrejski, rumunski, češki, slovenački, mađarski, portugalski i bugarski.

Oglas će biti objavljen na zvaničnoj internet stranici ministarstva, a uslovi oglasa sadržani su u Pravilniku o stručnom ispitu za turističkog vodiča i turističkog pratioca.

Za sve zainteresovane kandidate sa teritorije opštine Sokobanja, koji ispunjavaju potrebne uslove, Turistička organizacija Sokobanja će pružiti sve dodatne informacije i svaku vrstu pomoći.

Zainteresovani kandidati, za sve dodatne informacije mogu se javiti na broj telefona 018/833-988 i na mejl tic@tosokobanja.rs.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × one =