Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса за 2023. годину

Друштво Пољопривреда

Општинска управа општине Сокобања и ПССС “Пољосервис” из Књажевца настављају да пружају подршку и помоћ око коришћења платформе еАграр, а претходни позив за пријављивање за давање по хектару, као и за субвенције за квалитетна приплодна грла, тов, краве за узгој телади за тов и пчеле продужен је до 12. јуна 2023.

Пољопривредни произвођачи који су само извршили регистрацију на еАграру, а нису поднели захтев за субвенције по наведеним позивима – могу то учинити и даље у просторијама Центра за иновације и развој предузетништва општине Сокобања (изнад ватрогасне јединице).
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је данас расписало још један јавни позив – за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за очување животињских генетичких ресурса за 2023. годину.

Рок за подношење захтева је од 1. јуна до 17. јула 2023. године.

Овим позивом опредељена су средства за врсте и расе, односно сојеве: подолско говече, буша, домаћи биво, домаћи – брдски коњ, нониус, липицанер, балкански магарац, мангулица (црни, бели и црвени сој), моравка, ресавка, праменка (пиротска, кривовирска, бардока, баљуша, влашићка, липска, шарпланинска, влашко виторога и каракачанска овца), чоканска цигаја, баура, балканска коза, домаћа бела коза, живина – сомборска капорка, банатски голошијан, косовски певач и сврљишка кокош.

Захтеви се подносе до 17. јула 2023. године преко платформе еАграр, односно портала еПодстицаји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + seventeen =