У четвртак: Промоција монографије о Специјалној болници

Друштво Култура

Поводом четири деценије постојања и рада Специјалне болнице Сокобања, прошле године штампана је монографија под називом „Четрдесет година на стазама здравља” ауторке Љиљане Николић, новинарке у пензији. Свечана промоција монографије биће одржана у четвртак трећег октобра са почетком у 18 часова у инхалаторијуму Амама. Весна Милановић, директорка Специјалне болнице Сокобања каже да је текстом и фотографијама ауторка обухватила четири деценије постојања ове здравствене установе од 1978. године када је изграђена зграда до 2018. године.

Ауторка монографије у уводној речи истиче да није било лако написати ову монографију јер је болничка архива делом уништена поплавама. Аргументи су узимани из државних архива, стручне и научне медицинске документације, из књига, фото-албума, живота.

„У овом случају и из новинарске бележнице, раније снимљених радијских емисија… Сав овај материјал је значајан за настанак књиге, као грађа о једном времену, великим догађајима за Бању, али и за здравство Србије, јер осликава не само економске и политичке, већ и културне прилике”, написала је између осталог Љиљана Николић.

 

Весна Милановић, директорка Специјалне болнице, позвала је овом приликом све суграђане, колегинице и колеге да у четвртак присуствују свечаној промоцији монографије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − one =