Planinari

U subotu Planinarska akcija „Sokobanjska transverzala-Sesalačka pećina”

Sport

Regionalna planinarska akcija pod nazivom „Sokobanjska transverzala-Sesalačka pećina” u organizaciji Planinarskog kluba „Ozren” i Udruženja građana „Sesalačka pećina” biće održana u subotu, 8. juna. Planinari

Povodom toga PK „Ozren” krajem prošlog meseca realizovao je dve radne akcije na pripremi staze koja će biti promovisana na ovoj planinarskoj akciji.

‒ Svi napori koji su uloženi od strane nekolicine članova kluba su se isplatili i zaboravili onog trenutka kada je do sada neosvojiva (neprohodna) Tumba osvojena i na steni na vrhu zapisom imenovana ‒ ističe Dragan Knežević, član PK „Ozren”.

Sa Tumbe već postoji trasirana staza do nikolinačkog druma i dalje prema Liscu i Goloj planini, odnosno Rtnju, što je severozapadna deonica Sokobanjske transverzale. Sa Tumbe je takođe uređena i markirana staza do Sesalačke pećine i dalje do Slemen planine, a od nje do Krstatca i preko Čitluka do Device.

Članovi PK „Ozren” pozivaju sve zainteresovane građane da učestvuju u ovoj planinarskoj akciji, obiđu ovu veoma atraktivnu stazu, a zatim se svi zajedno druže kod Sesalačke pećine gde će za sve učesnike biti organizovan besplatan ručak sa muzikom.

Planinari

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 5 =