Planinari

У суботу Планинарска акција „Сокобањска трансверзала-Сесалачка пећина”

Спорт

Регионална планинарска акција под називом „Сокобањска трансверзала-Сесалачка пећина” у организацији Планинарског клуба „Озрен” и Удружења грађана „Сесалачка пећина” биће одржана у суботу, 8. јуна. Planinari

Поводом тога ПК „Озрен” крајем прошлог месеца реализовао је две радне акције на припреми стазе која ће бити промовисана на овој планинарској акцији.

‒ Сви напори који су уложени од стране неколицине чланова клуба су се исплатили и заборавили оног тренутка када је до сада неосвојива (непроходна) Тумба освојена и на стени на врху записом именована ‒ истиче Драган Кнежевић, члан ПК „Озрен”.

Са Тумбе већ постоји трасирана стаза до николиначког друма и даље према Лисцу и Голој планини, односно Ртњу, што је северозападна деоница Сокобањске трансверзале. Са Тумбе је такође уређена и маркирана стаза до Сесалачке пећине и даље до Слемен планине, а од ње до Крстатца и преко Читлука до Девице.

Чланови ПК „Озрен” позивају све заинтересоване грађане да учествују у овој планинарској акцији, обиђу ову веома атрактивну стазу, а затим се сви заједно друже код Сесалачке пећине где ће за све учеснике бити организован бесплатан ручак са музиком.

Planinari

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 14 =