У Шарбановцу одржан трећи МТБ Меморијал „Александар Петковић − Петко”

Друштво Спорт

Трећи МТБ Меморијал „Александар Петковић − Петко” у организацији РБК СРУБ Сокобања, ПД Оштра чука, УГ Велика Порица Ртањ, МЗ Шарбановац, Сокобањског еколошког друштва и уз подршку Општине Сокобања, одржан је у суботу у Шарбановцу.

МТБ Меморијал окупио је велики број Петкових пријатеља али и оних који га нису познавали,  преко 80 бициклиста и исто толико планинара окупио се не марећи за кишу и лоше време.

− Упркос лошем времену нисмо хтели да одложимо овај турнир, дан када се сећамо нашег незаборавног Петка. И ако су неки одустали, ипак се окупио велики број планинара и бициклиста и биће ово још једна лепа успомена − рекао је Милан Бабић један од организатора меморијалног турнира.

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић присуствовао је овом меморијалном окупљању. Он је овом приликом поздравио све учеснике и посетиоце и нагласио да ће Општина Сокобања увек подржавати овакве активности које су меморијалног и племенитог карактера,али и са циљем промовисања здравља,спорта,рекреације и заштите животне средине.

Домаћин меморијалног турнира била је МЗ Шарбановац, чији су мештани познати по свом гостопримству, тако је било и овог пута.

− Припремили смо традиционални ручак, пасуљ са више врста меса, салату, колаче, кифлице, разне слане пите и друге домаће производе и све оно што наше село може да понуди. Ми смо нови, кад је сеоски туризам у питању, имамо пар смештајних капацитета и више прелепих излетишта до којих организујемо шетачке туре − рекао је Славиша Ђокић − УГ Велика Порица.

У музичком делу програма Трећег МТБ меморијала наступио је сокобањски бенд „Леве ципеле”, чији је члан и ритам гитара био и сам Александар Петковић Петко. Након њих наступио је и Хард-Рок састав „Medicine band” из Зајечара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + fourteen =