U Šarbanovcu održan treći MTB Memorijal „Aleksandar Petković − Petko”

Društvo Sport

Treći MTB Memorijal „Aleksandar Petković − Petko” u organizaciji RBK SRUB Sokobanja, PD Oštra čuka, UG Velika Porica Rtanj, MZ Šarbanovac, Sokobanjskog ekološkog društva i uz podršku Opštine Sokobanja, održan je u subotu u Šarbanovcu.

MTB Memorijal okupio je veliki broj Petkovih prijatelja ali i onih koji ga nisu poznavali,  preko 80 biciklista i isto toliko planinara okupio se ne mareći za kišu i loše vreme.

− Uprkos lošem vremenu nismo hteli da odložimo ovaj turnir, dan kada se sećamo našeg nezaboravnog Petka. I ako su neki odustali, ipak se okupio veliki broj planinara i biciklista i biće ovo još jedna lepa uspomena − rekao je Milan Babić jedan od organizatora memorijalnog turnira.

Zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović prisustvovao je ovom memorijalnom okupljanju. On je ovom prilikom pozdravio sve učesnike i posetioce i naglasio da će Opština Sokobanja uvek podržavati ovakve aktivnosti koje su memorijalnog i plemenitog karaktera,ali i sa ciljem promovisanja zdravlja,sporta,rekreacije i zaštite životne sredine.

Domaćin memorijalnog turnira bila je MZ Šarbanovac, čiji su meštani poznati po svom gostoprimstvu, tako je bilo i ovog puta.

− Pripremili smo tradicionalni ručak, pasulj sa više vrsta mesa, salatu, kolače, kiflice, razne slane pite i druge domaće proizvode i sve ono što naše selo može da ponudi. Mi smo novi, kad je seoski turizam u pitanju, imamo par smeštajnih kapaciteta i više prelepih izletišta do kojih organizujemo šetačke ture − rekao je Slaviša Đokić − UG Velika Porica.

U muzičkom delu programa Trećeg MTB memorijala nastupio je sokobanjski bend „Leve cipele”, čiji je član i ritam gitara bio i sam Aleksandar Petković Petko. Nakon njih nastupio je i Hard-Rok sastav „Medicine band” iz Zaječara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 + 18 =