Радови на уређењу депоније

Друштво

У току су радови на уређењу градске депоније која је вишедеценијски проблем општине Сокобања. Радове је протеклог петка обишао заменик председника општине Сокобање Владимир Миловановић који је том приликом објаснио да ће постојећа депонија бити уређена како би било места за одлагање смећа и наредних годину дана, док се не изгради регионална депонија у Нишу.

− На овој депонији се од пре две године не извози  само смеће из Сокобање, већ из свих месних заједница. Ове године су опредељена средства од 3 милиона динара за санацију која подразумева блокаду дела депоније према реци Моравици и прављење бедема који ће спречити урушавање смећа у реку Моравицу, чиме ће се избећи велика еколошка катастрофа. Биће насипан пут преко депоније и направљен кружни пут како би камиони имали једноставнији и ефикаснији приступ − рекао је Миловановић.

Како би се спречило непланско одлагање смећа биће постављена и рампа а радници ЈКП „Напредак” радиће у две смене и надзираће одлагање смећа. Само уз њихово присуство и уз одговарајућу накнаду моћи ће да се одлаже смеће на места која за то буду одређена на депонији. Биће предузете све мере заштите од паљења депоније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − fourteen =