Одржана конститутивна седница Скупштине општине Сокобања

Друштво Политика

Данас је одржана конститутивна седница Скупштине општине Сокобања, на којој су верификовани мандати 25 одборника. За председника општинског парламента изабран је Владан Петковић. Функцију заменика председника Скупштине општине обављаће др Ивана Филиповић, док ће секретар Скупштине, као и у претходном мандату, бити Соња Стефановић.

За председника Општине Сокобања једногласно је изабран др Миодраг Николић, док је за заменика председника Општине реизабран Владимир Миловановић.

Др Миодраг Николић и Исидор Крстић

На конститутивној седници Скупштине општине Сокобања изабрано је и ново Општинско веће. У наредном мандату већници ће бити: проф др Александар Радивојевић, Славиша Крстић, Снежана Величковић, Драган Стојановић и др Иван Никодијевић.

Владан Петковић, новоизабрани председник Скупштине општине Сокобања у изјави за наш портал је рекао да је конститутивна седница протекла у најбољем реду а да је оно што органе Скупштине очекује у наредном периоду интензиван рад на измени неких одлука, разрешењу старих и постављању нових управних и извршних одбора, избор савета, радних тела и комисија. Према Петковићевим речима, наредна седница Скупштине ће вероватно бити одржана за 10 до 15 дана.

Др Миодраг Николић, управо изабрани председник Општине, најпре се захвалио свим грађанима који су на претходним изборима гласали за Српску напредну странку, као и свим одборницима, јер су му без обзира на политичку припадност, једногласно указали поверење. Он је истакао да ће у наредном периоду приоритет ове власти бити популациона политика, довођење нових инвеститора, уређење инфраструктуре и Бање уопште, отварање нових радних места а све са циљем да што већи број младих остане да живи и ради у Сокобањи.

Председник Николић је додао и да ће све до сада започете капиталне инвестиције, попут завршетка пројектне документације за излазак на ауто-пут, изградња заобилазнице, реновирања и реконструкције Специјалне болнице на Озрену, процес комасације у оквиру кога ће бити уређен кеј реке Моравице , као и приватизација „Лептерије“, бити завршене у наредном периоду.

Од 25 одборника у овом сазиву локалног парламента, Српску напредну странку представљаће 19 одборника, Социјалистичку партију Србије четворо а Уједињену сељачку странку два одборника.

9 skupstina DSC6328 (1)
9 skupstina DSC6328 (2)
4 glasanje DSC6302
5 glasanje DSC6304
7 novi i stari predsednik skupstine DSC6316
8 vladan petkovic pred skupstine i ivana filipovic zamenik skupstine DSC6325
10 dr miodrag nikolic predsednik opstine DSC6339 (2)
Aperture: 3.5
Camera: NIKON D7000
Iso: 400
Orientation: 1

Снежана Радовановић, председница ОО Социјалистичке партије Србије и шеф одборничке групе те партије истиче да су одборници СПС данас подржали сва решења а све у циљу боље сарадње на добробит читаве Сокобање и њених становника.

– На основу разговора које смо водили о потреби да се максимално уложе напори у сваком погледу у налажењу бољих решења и остварењу циљева за напредак Сокобање и очекујући поводом тог разговора бољу сарадњу и улазак у коалицију, одборници Социјалистичке партије Србије су данас подржали сва решења и дали једног члана кадровске комисије као гест добре намере да стварно и искрено сарађујемо у наредном периоду – каже Радовановић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 18 =