У овим улицама биће реконструкција водовода у 2023. години

Друштво

Ове године према плану, како су нам предочили из ЈКП „Напредакˮ у првој половини 2023. године требало би да се реконструише водоводна мрежа у Омладинској, Милутина Пејовића и Рудничкој улици.

‒ Са Омладинском улицом смо већ кренули, али се због временских прилика стало, у питању је технологије варења цеви. Наравно, са првим лепим данима наставићемо радове у Омладинској улици. Очекујем завршетак те деонице током марта месеца како би смо могли да наставимо радове у улици Милутина Пејовића ‒ каже Зоран Ристић, технички руководилац ЈКП „Напредакˮ.

У јесен, у другој половини године, како напомиње Ристић, радиће се реконструкција водовода у Спортској улици и на изградњи једног дела цевовода у овој улици.

‒ У плану је и извођење радова на једној мањој канализационој мрежи између насеља Царина и Превалац. Ово су неки од планова које ЈКП ради у оквиру својих редовних активности ‒ завршава технички директор о овогодишњим плановима.

Он напомиње да је прошле године одрађена канализациона мрежа у улици Гаврила Принципа, очишћен је главни градски колектор, као и две атмосферске канализације и канали кишне канализације у Сокобањи.

‒ Те активности смо такође планирали и за ову годину. Завршили смо водоводну мрежу у улици Његошевој која је представљала један велики проблем за функционисање самог водоснабдевања у том делу града. На Лептерији смо радили мерење стања бунара и аутоматски смо добили неку већу количину воде у односу на претпрошлу годину од неких двадесетак посто, што се осетило и по питању водоснабдевања самог насеља и града. Набавили смо 60 контејнера који ће бити распоређени по Сокобањи и по сеоским месним заједницама. Децембра месеца смо увели и процес рециклаже, те молим грађане да покушају да остављају рециклажни отпад у контејнере намењене одређеној врсти рециклажне амбалаже ‒ наводи овај руководилац спроведене активности.

Он још и додаје да је преко 90 посто свих програма испуњено, што је много већи обим посла у односу на претходне године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − eleven =