U ovim ulicama biće rekonstrukcija vodovoda u 2023. godini

Društvo

Ove godine prema planu, kako su nam predočili iz JKP „Napredakˮ u prvoj polovini 2023. godine trebalo bi da se rekonstruiše vodovodna mreža u Omladinskoj, Milutina Pejovića i Rudničkoj ulici.

‒ Sa Omladinskom ulicom smo već krenuli, ali se zbog vremenskih prilika stalo, u pitanju je tehnologije varenja cevi. Naravno, sa prvim lepim danima nastavićemo radove u Omladinskoj ulici. Očekujem završetak te deonice tokom marta meseca kako bi smo mogli da nastavimo radove u ulici Milutina Pejovića ‒ kaže Zoran Ristić, tehnički rukovodilac JKP „Napredakˮ.

U jesen, u drugoj polovini godine, kako napominje Ristić, radiće se rekonstrukcija vodovoda u Sportskoj ulici i na izgradnji jednog dela cevovoda u ovoj ulici.

‒ U planu je i izvođenje radova na jednoj manjoj kanalizacionoj mreži između naselja Carina i Prevalac. Ovo su neki od planova koje JKP radi u okviru svojih redovnih aktivnosti ‒ završava tehnički direktor o ovogodišnjim planovima.

On napominje da je prošle godine odrađena kanalizaciona mreža u ulici Gavrila Principa, očišćen je glavni gradski kolektor, kao i dve atmosferske kanalizacije i kanali kišne kanalizacije u Sokobanji.

‒ Te aktivnosti smo takođe planirali i za ovu godinu. Završili smo vodovodnu mrežu u ulici Njegoševoj koja je predstavljala jedan veliki problem za funkcionisanje samog vodosnabdevanja u tom delu grada. Na Lepteriji smo radili merenje stanja bunara i automatski smo dobili neku veću količinu vode u odnosu na pretprošlu godinu od nekih dvadesetak posto, što se osetilo i po pitanju vodosnabdevanja samog naselja i grada. Nabavili smo 60 kontejnera koji će biti raspoređeni po Sokobanji i po seoskim mesnim zajednicama. Decembra meseca smo uveli i proces reciklaže, te molim građane da pokušaju da ostavljaju reciklažni otpad u kontejnere namenjene određenoj vrsti reciklažne ambalaže ‒ navodi ovaj rukovodilac sprovedene aktivnosti.

On još i dodaje da je preko 90 posto svih programa ispunjeno, što je mnogo veći obim posla u odnosu na prethodne godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 4 =