У недељу почиње „Сокоградић”: Бесплатне представе, радионице и филмске пројекције

Друштво Култура

На радост најмлађих овог викенда, 30. јуна, у Сокобањи почиње други по реду Фестивал позоришта и филма за децу „Сокоградић”. Малишани ће недељу дана, све до суботе, 6. јула, имати прилику да уживају у представама, радионицама и пројекцијама филмова за децу.

Манифестацију организује Културни центар Сокобања, а целокупни програм који ће се одржати у биоскопу „Моравица” публика ће моћи да прати бесплатно. По речима директорке установе, овај манифестација једна је од првих активности коју је Културни центар организовао по оснивању.

– Очекује се разнолик програм заједно са позоришним представама за децу, као и аниматорима и другим нашим сарадницима који ће ту доћи да децу нешто и науче, да их забаве и да се они кроз игру сви лепо друже и уче неке нове ствари, а у поподневним часовима очекују их и пројекције дечијих и анимираних филмова, такође у организацији Културног центра Сокобања и МММ Синема. Програм почиње сваког дана у 12 часова позоришном представом или другим програмом за децу – поручује директорка Далиборка Стевановић.

Фестивал ће тачно у подне 30. јуна отворити представа „Лав и миш”, затим ће два сата касније на програму бити „Крцко Орашчић”, док је за 16 часова најављена пројекција „Школе кућних љубимаца”, а од 18.30 „Лето кад сам научила да летим”.

Публика „Сокоградића” имаће прилику да погледа и луткарске представе „Пут око света” и „Тамо далеко”, као и комаде „Пут око света по мери детета” и „Гусарска посла”. У оквиру фестивала одржаће се и радионице под називом „наруквице пријатељства” и „дечји тату и мађионичар”, а најављено је и неколико 3Д пројекција, „Жеље”, „Тролови 3” и „Пачја посла”.

Текст: К. Ђ; Ј. Р.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + sixteen =