Одржана последња Седница Скупштине општине Сокобања у текућем сазиву

Друштво

Данас је у великој сали одржана последња седница Скупштине општине Сокобања у овом сазиву. На дневном реду нашло се чак 40 тачака које су одборници већином гласова усвојили. Због проглашења пандемије корона вируса и увођења ванредног стања прва тачка дневног реда коју су одборници усвојили је била ребаланс буџета, при чему су највише смањена средства која се издвајају за летње одржавање путева и улица. Већина осталих тачака базирала се управо на одлуци о ребалансу буџета.

Одборници су усвојили и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта као и оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда. Поред тога искључиво право обављања делатности крчења појединачних стабала шикара и шибљака у поступку комасације делова КО Бели Поток, Жучковац, Поружница, Ресник, Сокобања, Трговиште и Трубаревац, додељено је ЈП „Зеленило”. Усвојена је и одлука о коришћењу средстава од накнаде за боравишну таксу у износу од 23 милиона динара, које ће наменски бити искоришћене за информативно – пропагандни материјал којим ће се промовисати туристичке вредности и културно наслеђе Сокобање, за рад и опремање туристичко-информативног центра и за учешће у реализацији пројеката из области туризма.

На данас одржаној седници усвојени су и извештаји о раду за 2019.годину Народне библиотеке „Стеван Сремац”, Центра за социјални рад, Туристичке организације Сокобања, Дома здравља, Спортско-рекреативног центра „Подина”, ЈКП „ Напредак” и ЈП „Зеленило”.

Одборници су усвојили и извештај о раду председника општине и Општинског већа општине Сокобања за 2019.годину.

‒ Све је рађено у складу са законом и све оно што смо планирали ми смо испунили и више од тога. Ја слободно могу да кажем да смо ми нашу мисију врло успешно испунили. Међутим, увек постоје људи који не желе то да виде али време ће показати ко је шта радио и колико је урадио за своју средину. Са поносом истичем да смо ми много одрадили, чак могу себи дати за право да кажем и то да смо више одрадили него неки што су урадили за 20, 30 година. Ја сам поносан на вас јер захваљујући вама и свим нашим суграђанима ми смо све што смо планирали да урадимо и урадили и зато ја се надам да ће будућа скупштина односно руководство општине Сокобања наставити тамо где смо ми стали, јер смо поставили чврсте и добре темеље и да ћемо се у неком наредном периоду још брже развијати и постизати још боље резултате ‒ рекао је између осталог Исидор Крстић, председник општине Сокобања приликом подношења извештаја о свом раду и раду општинског већа којим је у складу са законом председавао у претходном периоду.

Дневни ред данашње седнице био је допуњен једном тачком, која је такође усвојена а која се односила на услове суорганизациједогађаја у мултифункционалном комплексу „Врело”. Наиме, овом одлуком дефинисани су услови под којима Туристичка организација Сокобања може реализовати догађаје и манифестације као организатор/суорганизатор догађаја са трећим лицима у поменутом објекту, од чега ће општина приходовати.

Данашњој седници нису присуствовали одборничке групе Демократске странке и Социјалистичке партије Србије а на крају седнице председник Скупштине општине Сокобања Драгољуб Јевтић, захвалио се свим одборницима, председнику општине и заменику као и свим радницима општинске управе на четворогодишњој доброј сарадњи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − six =