Спортске игре младих: Сокобањске екипе иду на Државно финале

Друштво Спорт

У врелим и спарним данима одбојка на песку, једна од најпопуларнијих летњих игара, постаје актуелна. Тако је и јуче било у Сокобањи, где је на теренима код Хотела Моравица, одржан 3. Регионални турнир у одбојци на песку који су организовале Плазма Спортске игре младих у сарадњи са Општином Сокобања и Спортским савезом Сокобање. Укупно се такмичила 21 екипа коју су чинили дечаци и девојчице узраста 2009. годиште и млађи из Сокобање, Краљева и Београда. У категорији девојчица ОКК Озрен из Сокобање изборио је прво место, док је у групи дечака сокобањска екипа „Чоколино” освојила друго место.

По две првопласиране екипе из сваке конкуренције са регионалног такмичења стекле су право наступа на Државном финалу.

– Велику борбеност и одважност показали су Александар и Арсеније из екипе ‘Чоколино’ из Сокобање. Ова два ученика четвртог разреда основне школе, показала су изузетно знање и вештину у игрању одбојке на песку, пруживши жесток отпор старијим другарима, осмацима, изборили су се за друго место и пласман на Државно финале – истичу организатори.

Како додају, и одбојкашице су показале велику мотивисаност и жељу за одласком на Државно финале, а сви мечеви су били енергични и пуни креативних потеза.

Државно финале Плазма Спортских игара младих одржаће се на Златибору од 1-9. јула. Најбољи са Државног финала имаће прилику да се друже и такмиче на Међународној завршници у Сплиту.

Плазма Спортске игре младих подржавају МОК, УЕФА, ФИДЕ, ФИБА и Европска комисија.


Пласман дечаци:

1. Штурм – Београд
2. Чоколино – Сокобања (четвртаци)
3. Црни и бели – Краљево

Пласман девојчице:
1. ОКК Озрен – Сокобања
2. Даница и Лана – Сокобања
3. Сокобања 1

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + seven =