У недељу одржан мини турнир џудо клубова Малте и Сокобање у хуманитарне сврхе

Друштво Спорт

Џудо клуб „Карађорђевић” је током викенда угостио два клуба, која су у Сокобању дошла са Малте. У питању су џудо клубови „Мелиха” (Melieha) и „Шира” (Shirajudokwai Dojo), који су са собом довели око педесетак становника ове острвске земље, своје чланове, полазнике џудоа, као и њихове родитеље. Тренизи ових малишана и старијих џудиста са члановима клуба „Карађорђевић”, одржани су у петак и суботу,а у недељу је и реализовано једно мало пријатељско такмичење у хуманитарне сврхе.

− Преко викенда смо имали заједничке тренинге чланова наших клубова, што оних млађих полазника, тако и старијих чланова. И ево данас смо организовали једно мини такмичење у оквиру наших клубова како би на тај начин и скупила извесна средства за ову нашу децу којима је тај новац неопходан за лечење. Оно што могу рећи јесте да сам изузетно задовољан, како нашим заједничким тренинзима, тако и овим малим такмичењем. Људи су изузетно коректни и све је протекло како треба − рекао је Славиша Милијић, тренер Џудо клуба „Карађорђевић”.

Џозеф Кастиљо, џудо мастер и сенсеи Џудо клуба „Широ” са Малте, у Сокобању је први пут дошао пре пет година. Сама идеја о посети деце и сарадњи са клубом из Сокобање потекла је управо од њега.

− Ја сам у Сокобању први пут дошао пре неких пет година. Тада сам упознао и џудо сенсеи-а Славишу из Сокобање. Наше пријатељство траје од тада. Увек сам имао неку идеју да доведем клубове са Малте у Сокобању како би тренирали са Џудо клубом „Карађорђевић”, који стварно напредују добро, чак и на школским такмичењима. Ова сарадња је на обострано задовољство свих клубова. У Сокобању је дошло негде око 25 деце узраста од 9 до 17 година, а са њима су дошли и неки од родитеља. Већином су то деца са Малте, али имамо деце и из Србије, заправо деце родитеља који су тамо запослени. Такође су ту деца из Литваније, Русије, Молдавије, тако да су нам то деца мешовитих нација. Наша намера је да опет посетимо Сокобању и џудо клуб „Карађорђевић” и направимо један тренинг камп у току зиме и један у току лета − рекао је Кастиљо.

Средства прикупљена на овом мини такмичењу намењена су за лечење двоје деце из Сокобање, којима је потребна медицинска помоћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 1 =