Сокобањски џудисти наставили да ређају успехе

Друштво

Сокобањски џудисти протеклог викенда учествовали су на два такмичења. Најпре су кадети учествовали на Државном првенству које је 10. фебруара одржано у Београду у Спортском центру Шумице. Учествовало је 186 најбољих џудиста из 66 клубова, а међу њима и три члана Џудо клуба „Карађорђевићˮ. Сандра Адамовић у великој и јакој конкуренцији постигла је велики успех освојивши треће место и бронзану медаљу, док су Ђорђе Филиповић и Предраг Симић остали без пласмана, сазнајемо од тренера Славише Милијића.

Сандра Адамовић са тренером Сашом Милијићем

Већ наредног дана у недељу, 11. фебруара, петоро чланова сокобањског џудо клуба такмичило се на Међународном турниру „Оками Опенˮ у Новом Саду, где су у укупном пласману освојили пето место и три медаље. Златом се окитила Тара Андрејевић, сребрну медаљу је освојио Петар Живановић, а бронзану Димитрије Алексић. На турниру је учествовало 550 такмичара из 55 клубова из земље и иностранства.

– Изузетно јак и по бројности један од осам најмасовнијих турнира у држави. У оваквој конкуренцији остварени успех је заиста одличан – рекао је тренер Милијић.

Већ наредног викенда, тачније у суботу, 17. фебруара, чланови Џудо клуба „Карађорђевићˮ учествоваће на Међународном турниру „Победникˮ који се одржава у Пироту.

– То је такође један од турнира који окупља велики број квалитетних такмичара из Србије и иностранства, а ми ћемо овог пута због близине Пирота учествовати са већим бројем такмичара, тако да су и очекивања реално велика – додао је Милијић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 8 =