Сарадња између Културног центра Сокобања и Дома културе „Студентски град”

Друштво Култура

Далиборка Стевановић в.д. директора Културног центра Сокобања у име ове установе културе претходног петка потписала је још један меморандум о сарадњи, овог пута са Борисом Постовником директором Дома културе „Студентски град”. Званичном успостављању сарадње присуствовали су и Мирјана Миленковић, редитељ и оснивач Аматерског „СБ” позоришта и глумци сокобањског позоришта.

− Ово је још један споразум о сарадњи којим смо почели рад нашег новооснованог Културног центра у Сокобањи. Данас смо се у разговору са господином Борисом Постовником директором Дома културе „Студенатски град” договорили о начинима и облицима сарадње које ћемо успоставити у наредном периоду тако да ће овај меморандум дефинисати неке опште ствари и облике сарадње који се тичу унапређивања културне заједнице и садржаја. Размењиваћемо садржаје са Студентским градом и разне врсте програма, а у плану су и заједнички пројекти − истакла је Стевановић.

Постовник је најпре општини Сокобања јавно честитао на формирању Културног центра истичући да је то једна веома битна и пре свега храбра одлука у времену када нам културе свима недостаје.

− Дом културе „Студенски град” је институција која помаже свима онима који су на почетку неког културног стваралаштва јер смо ми усмерени ка студентима и младима а ви сте сада једна млада институција којој треба подршка и ветар у леђа. Нама је част што ћемо сарађивати и у будуће. Већ смо почели сарадњу са представом „Организам”, а већ наредног месеца очекујемо Аматерско позориште из Сокобање да гостује у Београду код нас у Дому културе. Доста је и студената из Сокобање који живе у Студентском граду тако да су они наши стални посетиоци и ето учинићемо им овом сарадњом да се осећају као код куће. Ја обећавам да ћу са моје стране учини све да вам пошаљем врло квалитентан и интересантан програм јер управо је децентрализација културе оно што треба да буде наша мисија и морамо радити на томе − истакао је Постовник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − eight =