Књижевници се сукобили због конкурса

Друштво

Организовање књижевног конкурса у оквиру овогодишње манифестације „Свети Јован Биљобер” довело је до конфликта између два сокобањска књижевна клуба, „Соколовог пера” и Удружења књижевника „Стојан Живадиновић”. Јавна препирка почела је на фејсбук страници објавом Удружење књижевника „Стојан Живадиновић”.

У свом саопштењу навели су да је „Соколово перо” расписало Књижевни конкурс „Биљобер 2019” иако су, како тврде, знали да Удружење књижевника „Стојан Живадиновић” планира да организује манифестацију ‘Свети Јован Биљобер’.

– Подмукло, не обавестивши никог из нашег удружења, са циљем да се нанесе штета ‘конкуренцији’ и обесмисли једна дивна манифестација као што је ‘Свети Јован Биљобер’. Ми то доживљавамо као завист и немоћ да се парира великим успесима Удружења књижевника ‘Стојан Живадиновић’ постигнутим у прошлој години – стоји на фејбук страници Удружења „Стојан Живадиновић”.

Реагујући на овај коментар, Управни одбор „Соколовог пера” доставио је нашој редакцији званично саопштење у коме наводи да је конкурс расписан у сарадњи са организатором.

‒ Тридесетог јануара 2019. године на друштвеним мрежама објављен је текст под насловом ‘ПОДМУКЛО, НИСКО, ЈАДНО И БЕДНО!!!’ Изнете су неистине о раду Књижевног клуба ‘Соколово перо’ Сокобања. Износимо чињенице. На иницијативу власника ДОО ‘Адонис’ Небојше Станојевића и Удружења за лековито биље ‘Др Јован Туцаков’ Сокобања, расписан је Књижевни конкурс о лековитом биљу. Штампан је зборник песама ‘Биљобер 2014’. Наш књижевни клуб у сарадњи са власником ‘Адониса’ расписао је двомесечни књижевни конкурс ‘Биљобер 2019’ – стоји у саопштењу „Соколовог пера”.

Као чланови Управног одбора КК „Соколово перо” потписани су Слађана Милијић, Небојша Станојевић, Славиша Јевтић, Бојана Антанасковић и Софија Вељковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 3 =