srednja skola

У четвртак почиње упис у средње школе

Друштво

Према календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја, упис ученика у први разред средње школе у Средњој школи „Бранислав Нушић” за школску 2020/2021. годину у оквиру првог уписног круга, биће организован у четвртак 9. јула и петак 10. јула у периоду од 8:00 до 15:00 часова. Други уписни круг биће организован у понедељак 13. јула у истом временском термину.

Ове године, поред традиционалног уписа лично у просторијама школе, могуће је извршити упис и електронским путем. На порталу еУправе ( https://euprava.gov.rs ) од четвртка, 9. јула, биће доступна могућност уписа у први разред средње школе електронским путем – електронски упис – еУпис у средњу школу. Ради реализације ове услуге родитељ, односно други законски старатељ ученика, мора да има креиран налог на порталу еУправа. Након пријаве, потребно је да прође 24 часа ради активације пријаве, па се препоручује родитељима да налог креирају што пре. Додатна упутства могу се добити на овом линку: https://euprava.gov.rs/kreiranje-korisnickog-naloga-korisnickim-imenom-i-lozinkom.

За оне који одаберу традиционалан вид уписа, сокобањска школа ће при организацији уписа спровести све мере прописане од стране надлежних институција, а ради сузбијања ширења епидемије COVID-19.

Пријаву за упис обезбедила је школа, и попуњава се приликом уписа. Није потребно доносити ништа од документације у папирном облику (извод из матичне књиге рођених, лекарско уверење – за ученике који уписују средњу стручну школу и сл.) јер ће ови докуметни бити аутоматски повучени из система еУправе.

Руководство Средње школе „Бранислав Нушић”, моли родитеље да за улазак у школу користе искључиву улаз поред игралишта и да понесу заштитне маске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − five =