srednja skola

U četvrtak počinje upis u srednje škole

Društvo

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, upis učenika u prvi razred srednje škole u Srednjoj školi „Branislav Nušić” za školsku 2020/2021. godinu u okviru prvog upisnog kruga, biće organizovan u četvrtak 9. jula i petak 10. jula u periodu od 8:00 do 15:00 časova. Drugi upisni krug biće organizovan u ponedeljak 13. jula u istom vremenskom terminu.

Ove godine, pored tradicionalnog upisa lično u prostorijama škole, moguće je izvršiti upis i elektronskim putem. Na portalu eUprave ( https://euprava.gov.rs ) od četvrtka, 9. jula, biće dostupna mogućnost upisa u prvi razred srednje škole elektronskim putem – elektronski upis – eUpis u srednju školu. Radi realizacije ove usluge roditelj, odnosno drugi zakonski staratelj učenika, mora da ima kreiran nalog na portalu eUprava. Nakon prijave, potrebno je da prođe 24 časa radi aktivacije prijave, pa se preporučuje roditeljima da nalog kreiraju što pre. Dodatna uputstva mogu se dobiti na ovom linku: https://euprava.gov.rs/kreiranje-korisnickog-naloga-korisnickim-imenom-i-lozinkom.

Za one koji odaberu tradicionalan vid upisa, sokobanjska škola će pri organizaciji upisa sprovesti sve mere propisane od strane nadležnih institucija, a radi suzbijanja širenja epidemije COVID-19.

Prijavu za upis obezbedila je škola, i popunjava se prilikom upisa. Nije potrebno donositi ništa od dokumentacije u papirnom obliku (izvod iz matične knjige rođenih, lekarsko uverenje – za učenike koji upisuju srednju stručnu školu i sl.) jer će ovi dokumetni biti automatski povučeni iz sistema eUprave.

Rukovodstvo Srednje škole „Branislav Nušić”, moli roditelje da za ulazak u školu koriste isključivu ulaz pored igrališta i da ponesu zaštitne maske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 7 =