У биоскопу „Моравицаˮ: Вечерас две премијере, даривање на нашој ФБ страници

Друштво

Репертоар биоскопа „Моравицаˮ ове недеље поред филмова који су у жижи интересовања доноси и две премијере, вечерас ће премијерно бити приказани филмови „За данас толикоˮ и „Прво предсказањеˮ.

„За данас толикоˮ је српски драмски филм који је своју премијеру доживео на 52. Фесту, где је освојио Политикину награду „Милутин Чолићˮ за најбољи српски филм и награду за најбољу женску улогу.

Васа (Никола Ракочевић) долази кући како би комплетирао састав породице Шаренац, ту су брат Моца (Филип Ђурић) са својом ћерком Мартом, сестра Вишња (Ивана Вуковић) и пас Кулиша. Одавно се нису окупили па су се ужелели једни других и све своје остале обавезе стављају под други степен приоритета. Међутим, изненада умире њихова учитељица глуме, Кика, код које су одрастали, од најстарије Васе до Марте. Своју улогу у овом филму има и феноменални Горан Богдан.

Филм „За данас толикоˮ премијерно ће бити приказан вечерас од 20 часова и 30 минута, док ће се репризно приказати у недељу (7. априла) у термину од 18 часова и 30 минута.

„Прво предсказањеˮ доноси нам причу о младој Американки која бива послата у Рим како би започела живот у служби цркве, где она наилази на таму под којом доводи у сумњу сопствену веру и открива застрашујућу заверу која тежи рађању отеловљења зла.

Радња филма представља догађаје приказане у чувеном филму „Предсказањеˮ снимљеном пре скоро пола века. Тај филм награђен је Оскаром за најбољу оригиналну музику, главну улогу тумачио је легендарни Грегори Пек, а режирао га је Ричард Донер. Редитељка овог филма, Аркаша Стивенсон, каже да „Прво предсказањеˮ доноси причу чија је радња смештена пре популарне верзије филма из 1976. године, али и да је намера да оно може да се гледа као независан хорор наслов.

Премијера овог хорор филма заказана је такође вечерас, али у термину од 18 часова и 30 минута. Филм ће такође бити приказан и у уторак, 9. априла, у термину од 18 часова и 15 минута.

Још један филм се тренутно налази у жижи интересовања, а то је филм “Артур краљ”.

Током десет дана и 435 миља, нераскидива веза се ствара између професионалног авантуристичког тркача Мајкла Лајта, кога тумачи Марк Волберг, и уличног пса сапутника који добија име Артур. Заснован на невероватној истинитој причи, “Артур краљ” прати Лајта, који очајнички жели последњу шансу за победу и који убеђује спонзора да подржи њега и тим спортиста на Светском првенству у авантуристичким тркама у Доминиканској Републици. И док је тим гурнут до својих највиших граница издржљивости, Артур на потпуно другачији начин показује шта победа, оданост и пријатељство заиста значе.

Овај филм биће приказан у суботу у термину од 18 часова и 15 минута и среду од 18 часова.

На репертоару се и даље налазе „Руски конзулˮ и „Годзила против Конга: Ново царствоˮ и то „Руски конзулˮ ће бити приказан у суботу и уторак у термину од 20 часова и 30 минута, док ће „Годзила против Конгаˮ бити приказан у недељу и среду такођеу термину од 20 часова и 30 минута.

Најмлађе посетиоце биоскопа „Моравицаˮ и даље очекују цртани филмови „Баба Јага”„Кунг Фу Панда 4 3Д” и „Вау вау звезда 2”. Филмови су синхронизовани на српски језик.

Према плану и програму рада биоскопа „Моравица” нерадани дани су петак (5. април) и понедељак (8. април).

Комплетан репертоар за период од 4. до 10. априла можете погледати на следећој фотографији:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =