Poljoservis

Пољопривредници, прихватите решења да бисте добили средства

Друштво Пољопривреда

Пољопривредни произвођачи који су поднели захтев за подстицаје преко портала еПодстицаји треба да прихвате решења, како би им средства била што пре исплаћена. Зато из Пољосервиса Књажевац, апелују на пољопривреднике да редовно проверавају своје еСандуче на порталу еУправе где ће им бити достављена решења. Како истичу, она постају правоснажна и извршна тек након прихватања од стране подносиоца.

– Неопходно је да пољопривредни произвођачи прихвате и преузму Решење о усвајању захтева за субвенције које је испоручено у њихово еСандуче и уколико немају примедбе, одрекну се права на жалбу сагласно Упутству за одустанак од жалби у року од осам дана. На тај начин средства ће бити брже исплаћена на кориснички рачун пријављен у електронски Регистар пољопривредних газдинстава – наводе у Пољосервису.

Упутство за одустанак од жалби, корисници могу наћи на сајту УАП као и на порталу еПодстицаји, додају у саопштењу.

Уколико су пољопривредни произвођачи поднели захтев за остваривање права на рефакцију плаћене акцизе путем платформе еАграр (односно еРПГ) такође је потребно да редовно проверавају своје еСандуче на порталу еУправе, прихвате и преузму Решење о усвајању. У Пољосервису додају да се одустанак од приговора на поменута решења подноси тако што се прате упутства у делу Подношење жалби и одустанак од приговора путем платформе еАграр (еРПГ).

Уколико су пољопривредним произвођачима потребне додатне информације могу се обратити Управи за аграрна плаћања (011/30-20-100, 011/30-20-101 и 011/30-20-118 или 0800/106-107, као и путем контакт форме на званичној веб презентацији Управе за аграрна плаћања и контакт форме на званичној веб презентацији еАграр).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + fifteen =